Hockeyprofilen 2023/2024

LIU Hockey Gymnasium

Kungälv Hockey bedriver i samarbete med Mimers Hus hockeyprofilen på mimers hus. Genom hockeyprofilen får man som spelare möjlighet till att utveckla sina individuella förmågor och färdigheter genom extra träning på skoltid, samt teoretiska inslag för att skapa en förståelse kring sin träning. Hockeyprofilen leds av tränare med hög kompetens som ger en god hjälp till att utvecklas som hockeyspelare. Hockeyprofilen söker dig som har goda studieresultat, samt höga ambitioner med sin idrott och som vill utvecklas mot sina drömmar.

Kungälv Hockey

Huvudansvarig/kontaktperson

Filip Torstensson - 0706039041 / filip.torstensson@kungalvhockey.se

Instruktör ledare

Adam Van Ettinger - 0760383591 / adamvanettinger@yahoo.com

Målvaktstränare/fys

Jonathan Lundin - 0735539899 / jontis_93@hotmail.com


Mimers Hus

Johanna Bengtsson, Samordnare för Idrottsprofilen och kontaktperson för hockeyprofilen på Mimers Hus, johanna.bengtsson@skola.kungalv.se


Ansökningsblankett till idrottsprofilen Mimers:

https://www.kungalv.se/forskola--skola/gymnasiesko...

Ansökningsförfarande

Ansökningarna till mimers hus hockeyprofil öppnar i oktober och stänger den 1/12 varje år. Glöm inte att skicka in din ansökan i god tid!

För att vara aktuell för antagning till LIU hockeyprofil ska du...

  • Vara behörig för gymnasiestudier på mimers hus
  • Vara nyfiken och lyhörd
  • Vara ansvarsfull kring din personliga utveckling vad gäller såväl studier som ishockey
  • Ha höga ambitioner med ishockey

Efter att ansökningarna har stängt den 1/12 kommer en inbjudan till tryout och rundvandring på skolan att skickas ut till samtliga som har ansökt. Efter detta gås ansökningarna igenom och ett urval görs utifrån dessa där en del spelare sedan blir kallade till en intervju.

Träningsupplägg

Träningen på mimers hus hockeyprofil syftar till individuell utveckling genom isträning, fysträning och teoretiska inslag.

Isträningen delas upp i olika temaområden under läsåret. En del av träningen är individuell skills där spelarna får arbeta med sina tekniska färdigheter som sedan kan appliceras på olika spelmoment. En annan del av isträningen handlar om mindre spelmoment (1-1, 2-2, 3-3) med matchlika inslag för att skapa en ökad förståelse kring spelet och hur man som spelare ska tänka i olika situationer.

Fysträningen är också en viktig del av hockeyprofilen för att man som spelare ska kunna få ut maximalt av sin ishockey. Genom att ha en god grundfysik minskar risken för skador, men uthålligheten för att orka en hel säsong ökar också.

Teoretiska inslag är också en del av hockeyprofilen. Genom teoretiska kurser ökar förståelsen hos spelarna kring hur kroppen fungerar och vad som händer i kroppen i olika situationer. Genom en ökad förståelse kring kost, träning, kroppens funktion etc. kan spelarna också få ut maximalt av sin utveckling.

Gymnasiestudier

Utbildningen genomförs i samarbete med mimers hus gymnasium. På mimers hus finns ett brett urval av program, allt för att du som spelare också ska kunna ha en god utbildningsgrund att stå på efter tre år på gymnasiet. På mimers hus finns det de mer teoretiskt inriktade programmen som exempelvis samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet etc. Som spelare kan du också välja något av deras mer praktiskt inriktade program såsom bygg och anläggning, fordon/transport, el etc.

Md img 4184
Info och anmälan v.31
Md img 4184
Info och anmälan v.32
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub