En otroligt skön vinst för J18-elit!

Publicerad 2022-12-04 12:54
0061a5c3 f2e5 4230 9595 0e6aa041d68f
Lördagen den 3:e december kommer alltid att minnas i Kungälv Hockeys historia. Kvällen då J18-elit vinner över Frölunda HC. Vi hör med coach Anton Lycke som summerar matchen.


Anton, kul att ha me dig igen i en ny segerintervju! Ni vinner mot Frölunda med 3-2. Hur är känslan?

- Känslan är helt fantastisk och vilken inramning de blev från våran del!

Det kändes som att ni tog kommandot direkt och satte hård press mot Frölunda. Ledning med hela 3-0 inför sista. Berätta ur ditt perspektiv och analys av matchen.

- Vi visste att Frölunda likt oss skulle kliva ut med nerver in för första perioden! Så för våran del var det viktigt att trycka på och att vi inte hade något att förlora i denna matchen. Vi skulle öppna upp matchen med ett enkelt spel med stora marginaler i allt vi gör! Vilket jag tycker att vi gjorde, vi brukar summera detta till ett uttryck som jag kallar "alla alltid" något som varje spelare klarar av att göra oavsett dags form! När "alla alltid" stämmer så kommer laget långt!

Vi har ett bra inövat power play som vi fick utdelning på vid första möjligheten vi får, sånt växer man såklart som spelare på! Sedan trycker vi mycket på Frölundas tek varianter i d-zon där dom egentligen lyfter sina forwards tidigt så viktigt för oss är att alltid ha en trea hem i spelet! Detta gjorde att vi kunde stänga ner dom tidigt redan i mittzon många gånger!

Tredje perioden blir tuffare då Frölunda verkligen visar vad dom går för samtligt som vi drar på oss några onödiga utvisningar och bjuder in Frölunda till spel! Men efter många uppoffringar ifrån både spelare och målvakter så lyckas vi stänga resultatet till 3-2 vilket är extremt starkt!

Vill även pointera att detta är första gången (vad jag vet) som Kungälv slår Frölunda i j18 Elit serien någonsin!

Eric i mål gör många fina och avgörande räddningar. Är han kvällens matchhjälte enligt dig?

- Eric gör en fantastisk match där bak och räddar oss många gånger vi har honom att tacka för mycket igår! Men de går inte att missa nummer 10 Walter Göransson som gör 2 mål och 1 assist igår! Eric hade äran att få dela ut matchens lirare till honom i omklädningsrummet efter matchen!

Det blev dock spännande mot slutet då Frölunda reducerade till 3-2 och fick dessutom powerplay under de sista minuterna. Hur gick tankarna i slutskedet?

- Japp som tidigare nämnt så drar vi tyvärr på oss lite "nervositets utvisningar" jag tror gubbarna ville lite för mycket i slutskedet och blev lite sena in i vissa dueller

Men där gäller de bara att både som spelare och ledare att kunna behålla lugnet och fortsätta spela den enkla fina hockeyn som vi visa upp i dom två första perioden! Säger inte att de är enkelt men jag tycker ändå att vi kommer ihop starkt som lag i slutet och visar upp en fantastisk fin match på tre perioder!

Enligt statistiken så var det 225 pers på läkaren. Kändes dock som fler. Hur upplever spelarna att få spela inför en såpass stor hemmapublik?

- Gubbarna sa till mig påväg ut till första perioden att dom inte vågade titta upp på läktaren så jag håller med om att de kändes snarare som 12 044 på läktaren igår ? Det är en utav dom häftigare matcherna om inte den häftigaste matcherna som jag har fått stå i båset! Aldrig hört oasen låta som mycket som när vi gör våran 3-0 mål på dom! Så jag och killarna är så otroligt tacksamma för att stöd läktaren gav oss igår! De betyder mycket att få de stödet i en sån stor match för våran del!

Till sist, hur firar man en seger som denna?

- Tyvärr blev de inte så mycket mer firande än de klassiska i omklädningsrummet, vi sitter i dagsläget Påväg till Ängelholm för att plocka ytterligare 3 poäng idag!

Så idag är de bara att ladda om och bygga vidare på de vi visade upp i 1:a och 2:a perioden igår!

Vi tackar för en fantastisk insats och önskar Lycka till idag mot Rögle BK! Matchstart: 16:00 och går att se via Svensk HockeyTV

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub