Från Kungälv Hockey till Frölunda HC

Publicerad 2022-09-28 11:13
Img 1690
Foto: Niklas Olsson, Kungälvs Posten
Vi har fått en intervju med Ella Thorbard. Ella började sin resa i vår förening och har nu tagit klivet vidare till Frölunda HC

Hejsan Ella och tack för att du har möjlighet att ställa upp på en intervju med oss i Kungälv Hockey!


Berätta för oss, vi är nyfikna! Hur har din tid i Frölunda varit så här långt?

- Så här långt har har det varit väldigt roligt och lärorikt, mycket träning och nya upplevelser.

Du har nu tagit klivet och får spela i A-laget. Hur känns det för dig som spelare & hur har det gått under träningsmatcherna?

- Det känns såklart kul att få möjligheten att spela i damlaget och spela med erfarna spelar. I träningsmatcherna har det gått bra för både mig och laget, 5/5 vinster var av en mot SDHL laget Linköping. Serie premiär har vi om två veckor.

Kan du berätta för oss hur en vecka ser ut? Både för dig men även i er organisation.

- Måndag, onsdag, torsdag och fredag har vi fys och is på eftermiddagen, jag går även hockey LIU så har träning på mornarna måndag, onsdag och fredagar. Helgerna ser väldigt olika ut beroende hur matcherna ligger. Tisdagar är träningsledigt.

Du har din bakgrund från både Team 06 & A-ungdom i Kungälv Hockey. Vad har du fått med dig från tiden i Kungälv och vidare till Frölunda?

- I Kungälv har jag fått all grund för hockey som jag nu tar med mig och vill utveckla i Frölunda. Jag har fått många roliga minnen och upplevelser på cuper och matcher och främst gemenskapen.

Vi som följer svensk damhockey kan se att fler och fler elitföreningar satsar på damhockeyn. Hur ser det ut i just Frölundas damlag?

- I vårt lag är det en blandning mellan både erfarna spelare och juniorer, många är fostrade i närområdet, vi har även en ganska stor ledarstab runt om, nytt för mig är att vi har mental coach och fysioterapeut.

Hur går dina tankar gällande utveckling & målsättning ut för säsongen men även långsiktigt?

- Mina mål för säsongen är såklart att utvecklas så mycket som möjligt och försöka få så mycket speltid som möjligt i dam laget, mitt långsiktiga mål är landslaget.

Inom Kungälv Hockey kämpar vi med att få fler tjejer att börja träna hockey. Vi har bla en egen träningstid där vi vill samla alla tjejer. Har du några tips på hur vi kan locka fler tjejer till hockeyn & skulle du vilja skicka med en uppmaning till alla tjejer som vill börja med vår idrott?

- Jag tycker det är väldigt bra att ni har en egen istid för tjejerna tror det kan locka flera att våga testa på hockey, jag tror även att det är viktigt att ta hand om tjejerna ni har i klubben just nu och se till att alla dem fortsätter.

Tack Ella och lycka till under säsongen!

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub