Hannes ny HG-ansvarig och Richard lämnar uppdrag

Publicerad 2021-07-05 09:19
Vår A-lagstränare Hannes Eriksson kommer att ta över från Richard Andersson som hockeygymnasieansvarig vilket innebär att Hannes kommer att ha huvudansvar för kontakt med skolan, planeringen av verksamheten och vara instruktör på isen. Filip Torstensson är ansvarig för rekryteringen till hockeygymnasiet.

Hannes Eriksson, ny hockeygymnasieansvarig, berätta lite om dig själv för de som inte känner dig redan:

- Hannes Eriksson är mitt namn och jag är till vardags tränare för Kungälvs a-lag. Jag gör nu min totalt sjunde säsong som ishockeytränare. Jag bor i Göteborg sen några år tillbaka men växte upp i Kungälvs kommun. Jag själv började spelade ishockey ute i hallen i Ytterby. Då hette mitt lag Torsby IF. När jag var sju år så smällde dom upp dörrarna till Oasen och då var det KIK som gällde för hela slanten. Jag har en bakgrund inom försäljning och marknadsföring. Resor, mat och historia vid sidan av ishockeyn, är något jag brinner för.

Hur går tankarna kring ditt nya uppdrag som HG-ansvarig?

- Det är med entusiasm och spänning jag ser fram emot hösten som kommer med killarna på hockeygymnasiet. Jag har tidigare jobbat med killar som befinner sig i juniorålder och jag tycker det är himla roligt. Att få vara en pytteliten del i en spelares utveckling är något som stimulerar mig enormt mycket. Fokus kommer ligga på detaljer rent individuellt, men också på spelförståelse och känsla för spelet. Nu vill jag bara att säsongen startar, vem vill egentligen ha sommar?

Richard Andersson kommer också att lämna sina uppdrag i föreningen som isschemaansvarig och sammankallande i sportrådet. Administration av isschemat kommer Heléne Motéus att ta över genom sin tjänst på kansliet och hon kommer att ha stöd från sportrådet i prioriteringarna.

I sportrådet har man kommit överens om en interim lösning för den sammankallande rollen som Magnus Thorbard ansvarar för under tiden man söker en långsiktig ordförande i sportrådet. Magnus kommer att kalla till sportrådsmöten och vara kontaktperson i sportrådet för allmänna frågor som inte är direkt kopplade till övriga sportrådsmedlemmars ansvarsområden. Richard har också varit interim a-pojksansvarig och där kommer hela sportrådet att hjälpas åt att täcka den rollen medan vi söker en långsiktig lösning i rollen.

Richard Andersson, du lämnar över dina uppdrag i föreningen, hur går tankarna?

- Jag har lyckats samla ihop fyra nya år i föreningen sedan jag kom tillbaka och har sedan i höstas fokuserat på att få ihop ett gott gäng i sportrådet för framtiden. Jag tycker sportrådet såväl som arbetsgruppen för junior och a-lag fått ihop bra människor och ledare som kan driva föreningen framåt i det sportsliga och våra ungdomsansvariga har kommit igång bra med dialog med ungdomslagens tränare för att skapa en gemensam bild av vart vi vill framåt. En kombination av att jag känner att föreningen är i ett bra läge just nu och att jag själv inte kan avvara den tiden jag skulle vilja gör att jag känner att det bästa för alla är att jag lämnar plats till de som engagerar sig att sätta sin prägel på föreningen. Jag är oerhört tacksam för att jag återigen fått några fina år i KIK, har lärt känna nya fina människor och jag känner mig helt trygg med, och nyfiken på, den grupp som tar över "mina" funktioner. Hannes, Adam, Jonathan och "Fimpen" på HG är en stark laguppställning, Heléne har tidigare lagt istiderna, har bra koll och stöd av sportrådet och i sportrådet sitter samma gäng som under våren som funkat fint så där behöver vi bara komplettera med ytterligare något namn framöver. Själv skall jag fokusera på jobb, min familj och kommer att hjälpa min moderklubb Munkedal med mindre bestyr då jag nyligen flyttat in i radhus i Munkedal. Även om någon uttryckte att Munkedal ligger i Norrland så är det bara en timma bort och det finns täckning på telefonen så jag hoppas jag och föreningen håller kontakten framöver och att jag någon gång kommer tillbaka när jag har lite mer tid att investera i föreningen.

KIK tackar Richard för sin tid i föreningen och ser fram emot en ny säsong!

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub