Intervju med Michael Ekberg

Publicerad 2022-06-28 13:11
Img 9430
Förra veckan presenterades Michael Ekberg som assisterande tränare för A-laget. Vi har fått en intervju med Michael. Trevlig läsning.

Hejsan Michael och välkommen tillbaka till Kungälv hockey! Du kliver in i rollen som assisterande tränare i vårat A-lag! Hur känns det?

- Tack. Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka. Kungälv är ju klubben i mitt hjärta och det känns kul att få vara en del av organisationen, även om det inte var ett lätt beslut att lämna LN-70 som jag var i förra säsongen där jag trivdes riktigt bra och det gick bra för laget.

Stämmer att jag går in som assisterande tränare och även det känns jättebra. Ska bli spännande att få arbeta med Adam som är en otrolig driven och hockeykunnig person samt med alla spelarna och utveckla dom och laget.

Du har en gedigen bakgrund inom Kungälv Hockey. Vill du berätta om din resa i föreningen?

- Oj, ja jag började som liten sjuårig grabb, 1983, i det som då hette KYHK´s hockeyskola i Ytterby Ishall.

Ganska snart testade jag att vara målvakt och där blev jag fast. Hade förmånen sen att få spela hela vägen upp genom ungdom, junior och A-lag i Kungälv. Jag spelade 8 säsonger i A-laget innan jag la plocken på hyllan -01. Fick direkt efter det chansen att vara assisterande tränare i A-laget till tränarprofilen Conny Magnusson. En lärorik tid och en fantastisk mentor i att vara tränar- och ledarskap. Tillsammans med Conny fick jag vara med och ta upp Kungälv i div 1 säsongen 05-06. Efter det blev det några års uppehåll från Kungälv då jag blev pappa för första gången. Var tillbaka på isen i Oasen 2012 som ledare för Hockeyskolan, var sen tränare för Team 06 tills dom blev U16. Så under 7 säsonger hade jag nöjet att ta hand om dom ungdomarna. En överlag fantastisk tid där jag fick jobba tillsammans med goa ledare och underbara spelare.

Förra säsongen var du ansvarig tränare för LN70's A-lag. Vill du berätta om ditt uppdrag & hur det gick för laget?

- Ja det var ett riktigt roligt uppdrag. LN70 tycker jag tar stora steg varje år mot att bli en stabil förening och en stark faktor inom hockeyn. Förra säsongen hade jag tillsammans med övriga ledare och spelare målsättningen att nå Alltrean samt playoff-spel. Vi nådde tyvärr inte riktigt till Alltrean, men gick otroligt starkt i fortsättningsserien och vann den. Vi besegrade sen ut Partille i play-off och kvalificerade oss till kvalserien till div.2. Tyvärr blev det lite omständigheter som gjorde att vi inte kunde spela den. Men en riktigt stark säsong och det bästa resultatet som LN-70 gjort i modern tid.

Även i år ser lagbygget i LN-70 bra ut och jag hoppas och tror att dom gör en stark säsong i år igen.

Hoppas också på ett samarbete våra klubbar emellan i framtiden, tror det hade varit bra för båda föreningarna där vi tillsammans kan få fler att spela hockey längre.

Du kliver nu in i båset tillsammans med Adam. Kommer du att ha något specifikt ansvar eller uppdrag för laget?
- Dom detaljerna är inte helt satta än. Adam och jag kommer ha kontakt under sommaren och innan is för att prata mer om detta och vem som ansvarar för vad.

Vi som följde A-laget under förra säsongen fick se en bra säsong med bl.a. playoff. Har ni hunnit snacka ihop er kring målsättningar för kommande säsong?
- Även där har vi inte hunnit sätta alla detaljer men klart är att siktet är på att minst nå lika högt som förra säsongen.

Vad är dina tips till våra yngre spelare som kanske drömmer att få spela i Kungälv Hockeys A-lag eller har siktet ännu högre & spela i de allra bästa ligorna?
- Ha kul på träning och match, sen att man inte jämför sig med andra. Utveckling sker så otroligt olika i ung ålder. Att prova och hålla på med flera idrotter i ungdomen är bara bra, då får man allsidig träning. Sen är det klart att det finns inga genvägar och alla som går långt, oavsett idrott, har väldigt många träningstimmar bakom sig. Tror att det viktigaste är att träning aldrig får kännas som ett måste, det skall finnas en glädje att träna. Där är våra duktiga ungdomstränare viktiga och jag vet att dom skapar ett roligt och välkomnande klimat i lagen.

Sommaren är här. Kommer du ägna hela sommaren att förbered dig & laget för kommande säsong eller finns det något annat som väntar?

- Laget förbereds nu på bästa sätt i form av off-ice träning med bland annat Jonathan Lundin. Själv skall jag försöka förbereda mig med att gå igenom spelplan, målsättning med mera med Adam och övriga ledare innan isstart, men en del semester skall också hinnas med. Hoppas på en bra sommar och att vi kan få komma ut på havet i vår nya båt. Sen skall jag även få se på bra och rolig fotboll då min yngste son ska spela Gothia Cup med sitt lag Ytterby IS P08.

Vi tackar dig Michael för att du tog dig tid med oss och önskar dig en riktigt skön sommar!

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub