Ny organisation kring J18

Publicerad 2021-03-24 20:58

Arbetet med att förbereda nästa säsong är i full gång och det finns en hel del att presentera framöver vad gäller nästa års sportsliga organisation. Vi kommer att börja med att presentera nyheter kring J18 redan nu då nuvarande J18-ansvarig, Matthew "Matt" Lapierre valt att gå vidare i sin karriär till en klubb på högre nivå än Kungälv Hockey, och kommer att tillträda sitt nya uppdrag 1/5. Vi önskar såklart Matthew lycka till i sitt nya uppdrag och är glada att vi i KIK inte bara utvecklar spelare till klubbar på högre nivå utan att vi också utvecklar tränare som kan ta klivet!

Delar av en ny organisation kring J18 är på plats och det var egentligen ingen tvekan om att den sportrådet ville ha som ersättare till Matthew som J18-ansvarig var vår egen Filip "Fimpen" Torstensson, som tillsammans med Matthew och Dick Andrén drivit J18 senaste åren med den äran, och som varit delaktiga i det mesta som gjorts sedan Matt tog över som J18-ansvarig. Sportrådets önskan är att verksamheten skall bygga vidare på det ambitiösa arbete som gjorts senaste åren.

Fimpen har, förutom att vara högst delaktig i att utveckla J18-verksamheten till vad den är idag, värdefulla spelarerfarenheter från elitjuniorhockey och från flera år i vårt eget a-lag. Han har dessutom en pedagogisk utbildning som snart är slutförd och förstår klubben väl då han själv är en kärnspelare av Kungälv Hockey idag.

"Fimpen" kommer att vara övergripande ansvarig för J18 med ansvar för rekrytering av spelare och ledare, budgetansvar och ta över Matts roll som representant i sportrådet med ansvar för J18-verksamheten. Han kommer också att fortsätta med sin roll som assisterande tränare i J18 division 1. För att komplettera J18 division 1-tränarstaben har "Fimpen" idag gjort klart med Anton Lycke som vi rekryterar från egna leden till huvudansvarig för J18 division 1-laget.

Sportrådet är mycket nöjda med att vi trots att tappar en kompetent ledare snabbt fått ihop en organisation vi verkligen tror på i arbetet att bygga vidare på arbetet som påbörjats kring J18. Det pågår också ett intensivt arbete med att tillsätta fler tränare kring J18 och A-pojk för att skapa en bred verksamhet runt dessa lag. Sportrådet hoppas kunna presentera fler namn inom kort. Det jobbas också på lösningar på ersättare till Matthews funktioner som ansvarig för högstadiehockey och assisterande instruktör på hockeygymnasiet. Tanken är att Matthew skall fortsätta sitt arbete med att utveckla KIKs camper på distans i samarbete med ledare på plats i Kungälv för att vi skall säkerställa en fortsatt hög kvalitet på camperna.

Här nedan låter vi "Fimpen" och Anton berätta lite om sig själva och om sina tankar kring sina nya roller. Kungälv Hockey önskar såklart grabbarna lycka till i arbetet! Fler presentationer kring nästa års sportsliga organisation kommer att följa närmsta tiden.


Filip Torstensson, berätta kort om dig själv:

- Jag heter Filip Torstensson, är 24 år gammal och är född och uppvuxen i Kungälv där jag nu också bor ihop med min sambo. Studerar för tillfället på högskolan väst i Trollhättan till lärare och är färdigutbildad nu till sommaren. Har växt upp i Oasens sim och ishall och har under egentligen hela livet varit involverad i Kungälv hockey på ett eller annat sätt. Först genom spelare där jag har gått hela vägen från hockeyskolan till att spela både junior och seniorhockey i Kungälv, bortsett från ett år då jag spelade i Frölunda U16. Bestämde mig för att lägga skridskorna på hyllan efter säsongen 17/18 och efter ett år helt utan hockey fick jag frågan om att hoppa på som tränare i J18 vilket jag också gjorde.

Vad tänker du om din nya roll som ansvarig/GM för J18 i Kungälv hockey?

- Ett fantastiskt roligt uppdrag som jag inte tvekade en sekund över att tacka ja till. Sedan jag började jobba medl J18 har vi tillsammans i J18, jag, Dick och framför allt Matt börjat bygga en proffsig verksamhet kring J18 som också strävar mot ett avancemang till elit inom några år. Jag ser väldigt positivt på organisationen och hur vår verksamhet bedrivs med matcher, träningar, teori och allt annat runt omkring. Som ansvarig/GM för J18 kommer jag att göra allt i min makt för att fortsätta bedriva en professionell verksamhet där vi vill utveckla våra spelare både som ishockeyspelare och som människor.

Dina tankar om att Anton Lycke tar över huvudansvaret i J18?

- Jag tycker att det känns jättebra att få in Anton i ledarstaben kring J18. I Anton får vi en ung, ambitiös och kunnig tränare som jag vet kommer att utföra sin uppgift på ett mycket bra sätt. Antons främsta styrkor som tränare ligger i hans ledarskap och hans förmåga att få ihop grupper på ett bra sätt, men också hans kunskap kring spelet ishockey. Anton har själv spelat juniorhockey i Kungälv och det ser jag som extremt nyttigt att ha med sig i bagaget som tränare för J18. Jag tycker också att det är roligt vi får ytterligare en Kungälvsprodukt som tar kliv i sin karriär som tränare och ser bara positivt på hur verksamheten kommer att se ut framöver.


Anton Lycke, berätta lite kort om dig själv:

- Anton Lycke heter jag och har spelat hockey sedan hockeyskolan, under min karriär som spelare så har jag spelat u16-elit i Bäcken, j18-elit spelade jag i Karlskrona som tyvärr inte blev så långvarigt, valde istället att vända hem och fortsätta i Kungälvs hockeygymnasie. Dessvärre präglades min karriär utav mycket skador och jag valde därför efter första året i j20 här i Kungälv att lägga skridskorna på hyllan för att ett år senare börja som tränare i föreningen. På fritiden så spelar jag helst padel, är nivå medel+ ifall någon vågar utmana ;)

Vad tänker du om din nya roll som huvudtränare för J18 division 1 i Kungälv hockey?

- Jag tror att jag har en stor fördel som har haft förmånen att få jobba med ungdomarna i Kungälv i mitt tidigare uppdrag som U14-tränare. Det är mycket feedback i dessa åldrar både till tränare från spelare samt som tränare till spelare. Sedan så kommer jag lika mycket som spelarna lära mig en hel del under denna säsong då det är min första säsong som juniortränare men vet att detta kommer till att bli ett fruktansvärt bra och roligt år! Med det sagt så har jag höga förväntningar! Jag kommer ta med mig mitt stora engagemang, min glöd till att utveckla spelare och bygga ett lag, jag brinner för detta och kommer jobba stenhårt för lagets framgång. Det var inte allt för länge sedan jag själv spelade i Kungälvs j18 och jag minns detta som ett utav dom roligaste hockeyåren där man mer eller mindre bodde i hallen! Mest så ser jag fram emot att få utveckla ungdomarna och spela en massor rolig hockey!

Richard Andersson
Md fimpen och lycke
Anton Lycke, till vänster, och Filip Torstensson, till höger
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub