Summering av säsongen från A-laget

Publicerad 2022-03-29 07:58
651732c2 263f 43b7 ae87 b3e72e350f12
Ansvariga från A-laget har summerat ihop den gångna säsongen. Trevlig läsning!

Hej Hockeyvänner!

Med några dagars distans efter uttåget i Play-Off mot division 1, får vi börja med att gratulera IK Guts till segern och platsen i kvalserien. Vi kan konstatera att det är små marginaler som avgör, två matcher som går till overtime och en sista avgörande jämn match, där vi tyvärr inte har marginalerna på vår sida.

Vi kan samtidigt se tillbaka på en säsong som resultatmässigt varit den bästa på flera år. Vårt unga A-lag (seriens yngsta) har varit kraftigt nederlagstippade framför allt av experter som tippat Alltvåan, men faktum är att vi i och runt laget redan i augusti satte det som vi tyckte var ett realistiskt mål, d.v.s. att ta laget till Play-Off och med vetskapen att väl i ett Play-Off kan allt hända.

Nu ska vi vara ärliga och säga att det har inte gått på räls hela säsongen utan innan jul varvade vi mindre bra prestationer med topprestationer. Vi åkte på en hel del tunga skador, bl.a. på några av våra äldsta och mest rutinerade spelare samt på båda våra målvakter. I den vevan kände också Hannes Eriksson att han behövde ta en paus som coach för laget och Filip Lundgren och Adam van Ettinger som lyftes upp inom organisationen, fick kliva fram och ta över ansvaret.

I samband med detta hade vi också lite tur att Mattias Israelsson fanns ledig och vi kunde göra en tillfällig överenskommelse, där han var villig att hjälpa moderklubben i väntan på att han skulle hitta ny förening. Med Mattias lugn och rutin i målet infann sig en trygghet och vi började rada upp vinster och klättra till en topp-3 position i grunserietabellen. En viss nervositet infann sig när Mattias tre omgångar före slutet av grundserien hittade ny förening i Polska högstaligan, något vi var fullt medvetna om kunde hända, då vi hade den överenskommelsen med Mattias. Efter många och långa diskussioner om hur vi skulle agera på målvaktssidan, fick vi av Frölunda låna Lucas Selindh, för de tre sista omgångarna. Redan i näst sista omgången säkrade vi sedan platsen i Alltvåan efter jul, efter en härlig och solid seger borta mot Vänersborg.

När Alltvåan sedan skulle börja efter jul, började det med ett Covid-kaos, där alla föreningar i serien blev drabbade i olika perioder och där vi själva precis som de flesta lag var tvungna att stänga ner en period, då vi som mest hade 17 spelare sjuka samtidigt. När väl serien kom igång ordentligt och det blev kontinuitet i matchandet märkte vi ganska tydligt att något positivt hänt med laget, varje match var en öppen historia och vi kände att inget motstånd var oslagbart. Resultaten började uppmärksammas av Hockeyexperter och nederlagstippade Kungälv blev ett lag att ta på allvar. Möjligheten att ta laget till Play-Off öppnade sig och blev verklig. Efter en fantastik avslutning av laget bl.a. med en dubbelseger mot starka Tyringe landade laget på en sjätteplats i serien vilket innebar Play-Off mot IK Guts som beskrivits tidigare.

Prestationen tar vi med oss och framför allt den positiva utveckling som laget genomgått under säsongen. Känslan har varit att laget blivit bättre och bättre både vad gäller det konstruktiva spelet med puck och försvarsspelet över hela isen, även den taktiska förmågan har utvecklats och har vi haft pigga ben så har vi sårat alla lag i serien. Det som dock har imponerat mest är lagets offervillighet, karaktär och det är modernt i dagens ishockey att prata om viljan att tävla och den egenskapen har verkligen laget visat denna säsong.

Vi vill rikta ett stort tack till våra coacher Filip, Adam, Emil, Marcus och Johan. Tack till våra värlsklassmaterialare S-O, Christer och Micke. Tack till alla spelare. Ni alla har varit grymma!

Dessutom för att kunna genomföra en A-lagsmatch krävs ett antal ideellt arbetande människor, så tack till Ingegerd och Kjell vid entrékassan/insläppet till A-lagsmatcherna, tack till våra sjukvårdare med Peter Angberg i spetsen, tack till våra matchfunktionärer som koordineras av Stefan Holst, tack till Helene och Monica som fixar sponsor- och funktionärsfika i klubbrummet i samband med matcher. Ni är alla ovärderliga!

Arbetet med att bygga nästa säsongs trupp är redan igång och vi hoppas och tror att merparten av årets trupp vill satsa vidare och fortsätta utvecklas i Kungälv. Samtidigt märker vi redan att lagets prestation i år gjort att Kungälv blivit mer attraktivt, många spelare utifrån hör av sig och visar intresse för att spela i Kungälv kommande säsong. Den slutliga målsättningen för kommande säsong kommer vi att precis som inför denna säsong, ta tillsammans med nästa säsongs A-lag, men vi som planerar framtiden jobbar utifrån att vi skall utvecklas och ytterligare förbättra vårt sportsliga resultat, med årets resultat ser vi redan positivt fram emot kommande säsong, "Att vara redo när pucken släpps".

Vi ses nästa säsong i en ännu tuffare Hockeytvåan Södra, som då kommer vara nedbantad med 6 lag och bestå av 20 lag fördelat på två 10-lagsserier.

Hockeyhälsningar//

Hasse Sjöström

Marcus Eriksson

Andreas Pietilä

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub