1-1 (01:31) Niklas Carlsson (Niclas Wennerlöf)

2-2 (05:59) Kevin Börjesson (Viktor Berglund, Isaac Haag) spel 5-4

3-2 (10:01) Emil Tikka (Emil Andersson, Pontus Bengtsson)

4-2 (02:37) Andreas Djuse (Johan Garpsäter, Arwid Johansson) spel 5-4

5-2 (05:04) Emil Andersson (Simon Ackeström, Sebastian Marcusson) spel 5-4

6-2 (14:13) Johan Garpsäter (Andreas Djuse, Arwid Johansson)

6-3 (17:34) Robert Sörenssen (Joakim Molin)

6-4 (18:32) Isaac Haag (Niklas Carlsson) spel 5-3

Arwid Johansson - 1 mål 2 assist

Johan Garpsäter - 1 mål 2 assist

-KIK kunde äntligen bryta den tunga förlust sviten på fem raka matcher då man i afton besegrade Bäcken hemma i Oasen. Matchen inleddes ganska försiktigt från bägge lagen de första 5 min. 05:53 fick KIK spela i numerärt överläge efter att BHC dragit på sig en tripping utvisning, och 29 sek in på det PP spelet så kunde Arwid Johansson sätta ledningsmålet för hemmalaget. Målet kändes lite förlösande för Kungälv då man haft en tung period på sistone. Med nyvunnet självförtroende spelade man av resten av perioden ganska kontrollerat och säkert. Bäcken hade dock tre numerära överlägen i perioden med bra chans till kvittering, men KIK spelarna låg rätt i skottlinjen och de puckarna som ändå letade sig fram stoppade Robin i mål på ett föredömligt sätt.

Andra perioden rivstartade med tre snabba mål första 5 min. Bl.a. utnyttjade BHC spel i PP när Jonathan satt utvisad. Vid denna tidpunkt helt jämnt i målprotokollet men samtidigt började matchen ryckas sönder av allt fler utvisningar. Halvägs in i matchen så svängde pendeln över återigen till hemmalagets favör då speedkulan Tikka kunde sätta 3-2 målet bakom Henrik Olausson i Bäcken målet. 15.52 in i perioden så fick Bäcken straff efter en spelare blivit frilägesfälld. Robin agerade som en vägg på straffen och räddade vid ett psykologiskt viktigt skede i matchen.

Tredje perioden kan också sammanfattas med mycket spel i numerära överlägen åt båda hållen. KIK tog bäst tillvara på de chanserna och kunde gå ifrån till en tre måls ledning efter mål i PP genom Andreas Djuse och Emil Andersson. Efter Kungälvs 5-2 mål bytte Bäcken målvakt då Ludvig Persson kom in i stället för Olausson. Fortsatt lite smågrinigt på isen och matchen kändes mer eller mindre klar även om gästerna tilläts sätta två mål på slutet så var segern aldrig hotad.

Slutsummering: En väl genomförd match av hemmalaget KIK. Gästande Bäcken upplevde jag som lite bleka och jag tyckte inte de kom upp i nivå av vad de kan prestera. Inte att förringa hemmalagets insats det var mycket som var bra men också fortfarande vissa brister.

På minussidan: För snälla i vissa situationer där Bäcken spelarna tilläts åka slalom genom flera spelare ganska obehindrat. Lite för mycket titta på puck i vissa lägen, hockey är en fysisk sport och det måste göra ont ibland att spela. Att fysiskt stå i vägen för en motståndare är ett väldigt effektivt sätt att vinna närkamper och puck. Det krävs lite mer av den varan överlag sedan visas det tuffhet genom att täcka skott men jag kan ibland sakna det enkla skitgörat att helt enkelt gör dig stor och stå i vägen.

På plussidan i KIK: Bra spel i PP (power play) tre gjorda mål är mycket bra! Även BP (boxplay) spelet var bra. Man låg väldigt rätt i skottlinjen och Bäcken hade inte lätt att få igenom några skott. Robin Ivehag tillbaka i målet efter en tids frånvaro, och han spelade verkligen inspirerat i afton och stod för flera matchavgörande räddningar. Men matchens lirare i hemmalaget får ändå tillskrivas Emil Tikka 08-raketen som stod för ett väldigt bra arbete kryddat med ett fint mål i ett viktigt skede av matchen.

Emil Tikka - 1 mål 1 assist

Kvällens vinst helt klart ett fall framåt spelmässigt och för självförtroendet otroligt viktig seger!

Ansvarig för sidan: Daniel Eliasson