A-lag

Hannes, ny A-lags tränare

Publicerad 2019-04-02 21:40
Dsc 5441

Hannes Eriksson, först får jag hälsa dig välkommen till föreningen!

-Tack så mycket!

Ålder?

- 30 år fyllde i somras.

Då måste den logiska följdfrågan komma om du har haft eller känner av någon begynnande 30-års kris?

-Nej faktiskt inte (skratt). Har väl känt och känner mig ganska gubbig emellanåt och det kan säkert min sambo även hon intyga i så ingen åldersnoja alls.

Berätta lite om din allmänna bakgrund?

-Bor i Göteborg tillsammans med min sambo. Min sambo växte förövrigt upp i hockeynästet Tingsryd och har själv tre hockeyspelande bröder så där har jag stor förståelse hemifrån hur mycket tid hockeyn tar. Själv är jag uppväxt i Kärna i en stor idrottstokig familj med fyra syskon där alla hållit på med åtminstone två sporter samtidigt. Jobbat inom media/reklambranschen i åtta år och det var även där mitt intresse för ledarskap tog sin början. Alltid varit nyfiken som människa och ser mig som väldigt social och intresserad av andra människor.

Då kommer vi in på din spelarkarriär?

-Moderklubb Torsby IK (Kärna) sedan byggdes ishallen i Kungälv 1995 och då blev det Kungälv Hockey. Fick representera Göteborg i TV -pucken vid två tillfällen. Spelade sedan i KIK J20 och fick även debutera i KIK A-lag som 16-åring där Conny Magnusson var tränare och var den som gav mig chansen. Sedan testade jag på att spela J18 och J20 Elit i Mölndal under två år där Tyrone Lasu var huvudtränare. Återvände sedan till Kungälv igen och deras J20 lag.

Vad fick dig att bli tränare?

-Tror det handlar mycket om att jag är nyfiken på människor och gillar att leda. Ishockey är i mitt tycke den överlägset bästa sporten och att då få kombinera ledarskap med hockeyn är oslagbart i min värld.

Berätta mer om din tid i Bäcken HC?

-Tiden i Bäcken (4 år) var fantastisk och som tränare tror jag det är viktigt att hela tiden var lyhörd och jag fick ett väldigt stort ansvar vilket var kul. Hade hand om U16 Elit, junior och var assisterande till Andreas Pietilä nu sista året i A-laget. Väldigt kul att jag och Andreas fick köra ett år tillsammans då vi känt varandra länge och tidigare pratat om att någon gång få verka i ett lag tillsammans. Vi är båda lika hockeytokiga så vi passade bra tillsammans.

Hur kom det sig att det blev KIK tillslut?

-Jag deklarerade under säsongen redan i januari för Bäcken att mina ambitioner var att söka mig vidare för att testa på ett huvudansvar efter säsongen. Hade en del förfrågningar från olika klubbar men då jag känner en del folk runtomkring Kungälv som förening så hittade vi till varandra till slut vilket känns fantastiskt kul och hedrande. Känner en stor stolthet att få representera "min" förening igen och att få vara tillbaka i Oasen där man har så mycket fina minnen är också extra inspirerande.

Kommer du att vara engagerad i truppbygget?

-Ja det vill jag såklart men inledningsvis så förlitar jag mig på Hans Sjöström och de sportansvariga i föreningen då de har en mycket bättre koll på truppen än jag har. Men det handlar mycket om att hitta rätt karaktärer och höra killarnas ambitioner.

Är det klart med några assisterande tränare och hur vill du ha det?

-Inget är klart ännu, men en till assisterande och en videocoach vore en bra grund inledningsvis.

Vad gör du när du vill koppla av?

-Umgås mycket med min sambo och min familj Mamma, Pappa och syskon. Tycker om middagar med nära och kära det är avkopplande för mig.

Har du något favoritlag du följer?

-Frölunda, tycker de som förening hittat en bra helhet i hur de jobbar.

Din tränarfilosofi, hur vill du ditt lag skall agera?

-Spela med mycket puckkontroll och mycket fart.

En reflektion från den gångna säsongen i Kungälv var att det fanns en bra försvarsstruktur men saknades spets och målproduktion framåt. Hur skall du försöka utveckla det?

-Ett sätt är att försöka ha en tydlig spelidé i anfallszonen med klara kombinationer i hur man skall agera i specifika situationer, där man tränar mycket på det och samtidigt försöker ha en kreativ frihet.

Tack Hannes för din tid och ett stort lycka till med säsongen!

-Tack så mycket.

Ansvarig för sidan: Daniel Eliasson
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub