Kungälvs IK - Vänersborgs HC 4 - 3

Målskyttar KIK: Simon Ackeström, Andreas Djuse, Sebastian Marcusson, Pontus Bengtsson

Conny Magnusson

Grattis till segern Conny, hur vill du sammanfatta matchen?

-En helt ok första period från vår sida med bra intentioner. I den andra så var vi inte lika lyckosamma, vi spelade lite nonchalant och tappade vid flertalet gånger våra positioner på banan. Vi får tacka vår målvakt Rutgersson som storspelade i mittperioden och gjorde att vi kunde hålla undan med en 4-2 ledning till slutperioden. I den tredje perioden så tyckte jag att vi lyckades kontrollera matchen bra och spelade av perioden på ett bra sätt. Vi släppte egentligen bara till ett farligt läge som det blev mål på annars så hade vi flera kontringslägen som kunde avgjort tillställningen tidigare men det ville sig inte riktigt. En bra fysisk och tuff match där bägge lagen ville visa tänderna inför seriestarten kan man sammanfatta det hela med.

Inför säsongen så pratade du om vikten av att kunna lära laget att just kunna "spela av" en match och försvara en ledning. Hur tycker du att ni lyckades med det mot Vänersborg?

-Bra tycker jag. Vi blir allt bättre på det vilket kommer att bli en viktig detalj under säsongen.

Ansvarig för sidan: Daniel Eliasson