J20

Seger borta mot Skövde i första J20 Elitkvalmatchen

Publicerad 2018-03-07 22:40

Kungälvs J20 inledde på bästa sätt med seger borta mot Skövde i första J20-Elitkvalmatchen i Billingehov. Men det var jämnt och tight och det var först efter overtime och straffar som Linus Jonasson kunde sätta den avgörande straffen fram till 3-2.

– Ja, det var en bra start på kvalet och starkt av killarna att vinna borta mot Skövde i första matchen. En viktig och moraliskt skön seger. Jag tyckte att vi fick en riktigt bra start på matchen. Vi pratade om att vi skulle vända spelet snabbt och inte hamna ute i hörnen utan driva hårt på kassen. Tyckte att våra backar gjorde det riktigt bra då Skövde drog isär spelet med och en spelare högt uppe men vi höll ihop laget bra och löste det på ett bra sätt. Sedan gick vi ner oss lite i andra samtidigt som de var lite mer desperata och chansspelade mer. Det blev en utmaning och vi blev lite stressade och började titta puck. Stressnivån gjorde väl att vi tappade spelet en aning. Men vi höll ändå matchplanen ganska bra matchen igenom. Det är ju en viktig match, men vi höll ihop spelet och laget och fixade en kvittering, Sedan löste vi overtime bra och vann på straffar. Riktigt starkt gjort av killarna, kommenterade tränare Richard Andersson, som också ville lyfta fram några enskilda killar:

– Som vanligt så tycker jag att vi gjorde en riktigt bra laginsats. Vi har ju kvalets bästa målvakt och det är extra gott att ha Erik Andersson mellan stolparna när det går till OT och straffar. Sedan vill jag lyfta fram målskyttarna, Max Johansson gjorde två under ordinarie tid och Linus Jonasson satte två straffar. Riktigt starkt av dem, avslutade Richard.

Skövde-Kungälv 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 2-3 straffar)

Skottstatistik: 34-23 (6-9, 10-3, 15-8, 3-2)

Målskyttar:
0-1Max Johansson utan assist
2-2 Max Johansson assisterad av Niklas Andrén och Viktor Eiman
2-3 Linus Jonasson (strafflägning)

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub