J20

Seger borta mot Vänersborg

Publicerad 2018-03-16 09:19

Kungälvs J20 tog tredje raka segern i kvalet till J20 Elit när man på torsdagskvällen besegrade Vänersborg med 3-1 på bortaplan i Brätte ishall. Därmed befäste man serieledningen inför sista och avgörande matchen hemma i Oasen på måndag. Tränare Richard Andersson var nöjd med killarnas insats.

– Vi spelade stabilt och gjorde det bra idag, även om det inte var någon hundraprocentig insats från vår sida. Jag tyckte inte vi hade någon riktig attack på kassen i första perioden. I andra gick vi ner oss lite spelmässigt men då var vi å och andra sidan lite hetare på mål. I tredje spelade vi stabilt, även om vi tappade lite fokus i mitten av perioden, men på slutet tog vi tag i spelet och löste situationerna bra mot ett jagande Vänersborg. I stort sett är jag nöjd och vi gjorde det vi skulle idag, vi tog tre poäng. Vi dominerade ganska påtagligt och vann skotten 33-13, men det kändes lite som fokus redan låg på måndagens avgörande match. Vi spelade okej, men det var väl ingen av våra bättre matcher, kommenterade Richard, och fortsatte:

– Det är på måndag det gäller, det är då vi ska plocka fram vårt bästa spel. Det känns som vi är väl förberedda och att vi ser fram emot matchen mot Skövde. Vi har ju jobbat för att ta oss till denna positionen hela säsongen och det är detta läget vi önskat oss. Nu är det bara upp till oss själva att ta chansen och det ska vi verkligen göra, kommenterade Richard vad som komma skall, och ville avslutningsvis också lyfta fram några enskilda killar från kvällens match:

– På forwardssidan tyckte jag Eric Österman var bra idag. Han tog mycket ansvar och tog puckar till mål i sin kedja och satte också två kassar. På backsidan tyckte jag backparet Calle Gustavsson och Isak Tonsjö gjorde det bra och tog tag i spelet och löste situationerna på ett bra sätt. Även Andreas Torkelsson gjorde det bra idag, han tog chansen och löste situationerna bra och fick även sätta en kasse, avslutade Richard.

Vänersborg-Kungälv 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Skottstatistik: 13-33 (4-10, 6-15, 3-8)

Målskyttar:
0-1 Eric Österman assisterad av Max Johansson
0-2 Andreas Torkelsson assisterad av Erik Tönder
0-3 Eric Österman assisterad av Erik Tönder och Isak Tonsjö

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub