J18

Seger i första matchen i J18 Ettan mot Vita Hästen

Publicerad 2017-12-04 21:06

Kungälvs J18 vann premiärmatchen i J18 Ettan hemma mot Vita Hästen från Norrköping. KIK hade ledningen med 4-0 fram till det återstod fem minuter av matchen, men trots två mål på slutet från gästerna var det aldrig någon fara på taket. Tränare Richard Andersson var nöjd efteråt.

– Det är alltid lite osäkert att möta ett nytt lag, och när vi nu dessutom inte hade med våra tre främsta poängplockare som var med A-laget, så funderade man lite på hur det skulle bli anfallsmässigt, men det var kul att se att andra klev fram. Vi var stabila bakåt genom hela matchen och spelmässigt tyckte jag att vår första period var riktigt bra. Vi gav dem lite huvudbry då de inte riktigt löste vår press och blev stressade. Jag tyckte också att vi stängde mittzon på ett bra sätt. Här kan vi bli lite utspridda, men idag funkade det väldigt bra vilket gjorde att de fick dumpa mycket puck. Vi hade ju en del nya formationer och om det var något som var lite rostigt idag så var det vårt powerplay. Men sammanfattningsvis tycker jag vi gör en bra match mot ett bra lag, kommenterade Richard, som också ville lyfta fram några spelare:

– Erik Andersson var stabil och gjorde en riktigt bra match i målet. De hade en del chanser på slutet. Sedan tyckte jag att de äldre killarna på forwardssidan såsom Eric Österman, Niklas Andrén, Markus Larsson och Mattias Wångblad gjorde det bra och tog ansvar framåt. På backsidan tycker jag det var stabilt rakt igenom.

Kungälv-Vita Hästen 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)

Skottstatistik: 29-35 (12-7, 8-13, 9-15)

Målskyttar:
1-0 Eric Österman utan assist
2-0 Emit Gref assisterad av Erik Tönder
3-0 Mattias Wångblad assiterad av Eric Österman och Tim Jacobsson
4-0 Niklas Andrén assisterad Joel Wiklund

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub