J18

Seger borta mot Mariestad i första kvalmatchen

Publicerad 2017-03-10 00:24
Referat bortamatch kval till J18 Elit mot Mariestad Bois

Det blev seger 4-1 på bortaplan mot Mariestad i första omgången av kvalet till J18 Elit för Linus Börjesons mannar. Detta efter en alltigenom stabil insats av killarna. Efter en aningen nervig inledning där båda lagen kände på varandra slutade den första perioden mållös. I den andra tog Kungälv över allt mer och efter nio minuters spel satte Emil Alreke 1-0, assisterad av Eric Österman. Bara en minut senare var det dags igen, då Tommy Pappila arbetade fram pucken framför mål och assisterade Victor Eiman som tryckte in 2-0. I den tredje började KIK lite trevande och Mariestad kunde reducera efter knappt fyra minuters spel. Men sedan tog KIK tag i taktpinnen och satte fem minuter senare 3-1 genom Tommy Pappila, assisterad av Axel Olofsson. Med två minuter kvar tog hemmalaget ut målvakten, men KIK höll tätt på egen blå och Rasmus Johansson vann pucken i mittzon och kunde lätta in 4-1 i tom kasse från anfallsblå när drygt en minut återstod.

– Fantastiskt skönt för killarna att få med sig en seger i första matchen. Mariestad ska väl vara det starkaste motståndet och vi får med oss 4-1 på bortaplan, riktigt bra gjort av killarna. Första perioden är väl lite av ett ställningskrig där båda lagen är lite småpirriga och känner på varandra. Men jag tycker vi agerar stabilt och hittar våra nycklar till hur vi ska spela. I andra fick vi en tidig utvisning, men när vi reder ut deras powerplay på ett bra sätt lyfter vi oss och gör därefter två mål och tar över matchbilden. Vi spelar ett bra försvarsspel och släpper till få målchanser matchen igenom. I tredje får vi en lite sämre start och de gör 2-1 när vi inte hittade någon bra väg ut ur egen zon, men efter det så steppar killarna verkligen upp på ett fantastiskt bra sätt och tar över matchen och gör två mål fram till vad jag tycker är en mycket välförtjänt seger. Sammanfattningsvis en fantastiskt bra insats och av killarna, kommenterade Linus Börjeson.

– Kan bara instämma, jag tycker vi är riktigt kompakta på isen idag och gör en mycket stabil insats, fyllde Jonny Petersson i, som för dagen stöttade killarna och ledarna i båset.

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub