A-lag

Carl Gustavsson + KIK = SANT

Publicerad 2021-05-09 15:47
Vår #18 är klar för säsongen 21/22!

En fin söndagsnyhet!

Carl Gustavsson är klar! Återigen en viktig pusselbit som är plats. Carl, som är uppväxt i potatisstaden Alingsås, kom till Kungälv redan säsongen 16/17. Då var det hockeygymnasium som gällde och spel i vårt j18. Med facit i hand, så var det väldigt tacksamt att han flyttade till Kungälv. Han har nämligen växt ut till viktig pjäs i a-lagets verksamhet. Och dessförinnan så har Carl varit ett föredöme i vårt juniorled. Det är en modern och spelskicklig back ni får se ute på isen till hösten.

Riktigt kul att du signar för en fortsättning i KIK Carl, hur känns det?

Tackar, det känns riktigt bra för mig också. Jag har ju varit här i några år nu och trivs fantastiskt bra i föreningen och med alla ledare och killarna i laget. Nu är man riktigt taggad på att köra igång på riktigt och det är gott att vara igång med träningen igen.

Dina tankar kring hösten? Blir vi ett lag att räkna med?

Det tror jag absolut att vi kommer vara. Vi hade något riktigt bra på gång förra året med ett bra driv i gruppen. Att vi fått behålla stommen och kryddat med några bra nyförvärv gör att det här kan bli riktigt bra och en rolig säsong. Så jag tror definitivt att vi blir ett lag att räkna med i vinter!

Du har växt ut till en back som bidrar mycket offensivt, är dom offensiva delarna i ditt spel något du har jobbat extra på?

Jag har nog alltid sett mig som en tvåvägsback som vill vara med och bidra både bakåt och framåt. Sedan har jag fått stort förtroende och mycket speltid med bra spelare och det har så klart bidragit. Men det är inget jag jobbat extra med just nu, jag har alltid tyckt att det varit kul att stanna efter träningarna om tillfälle ges. Det är ingen belastning utan bara roligt. Sedan ser jag också mycket på hockey och förhoppningsvis snappar man upp något där också.

Vem är nr 18 ute på isen?

Det är det en spelare som vill vara med och bidra till laget på alla sätt och jobba hårt i alla situationer. En spelskicklig tvåvägsback som gillar att ha pucken på klubban och göra något konstruktivt i varje situation.

Sist men inte minst, vad gör du när du inte hänger i Oasen?

När jag inte jobbar så är jag mer än gärna på golfbanan om tillfälle ges. Gillar också att vistas på och vid havet, gärna tillsammans med kompisar eller flickvän.


Hasses kommentar: "Jag tror få har gått miste om Carls utveckling dom senaste åren. Carl lägger lika mycket vikt defensivt som offensivt. Styrkorna ligger i spelet med puck och hans hockey-iq. Något som också är anmärkningsvärt är skottet som han har utvecklat. Något annat att tillägga är att hans träningskaraktär. Det smittar av sig på övriga i laget. Vi kring ledarstaben är övertygade att det finns ännu mer att hämta och utveckla hos Carl, för det är nämligen en spelare med grym potential".

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub