A-lag

Filip Steussloff + KIK: Sant

Publicerad 2021-07-30 15:10

Stort grattis "Steuss" till det nya kontraktet. Hur är känslan efter påskriften?

Tack så mycket! Det kändes självklart att skriva på för ytterligare en säsong. Känslan från förra säsongen var väldigt bra men tyvärr fick vi ett tråkigt slut på det hela. Nu har vi sparat på krafterna och är redo för en ny säsong.


Du gör nu din fjärde säsong i kungälvströjan. Hur kommer det sig att du trivs så bra i föreningen?

Det är lite olika faktorer. Vi är ett ungt lag och alla vill bli bättre. Det finns tydliga mål från föreningen och en bra sammanhållning. Vi får även bra support från personer kring laget. Allt från materialare till tränare och ledare.


Många lag i serien verkar ha rustat upp sina trupper rejält inför seriestarten. Varför blir Kungälv ett lag att räkna med tror du?

Förra säsongen kändes det verkligen som vi hittade vårt sätt att spela även fast truppen va aningen tunn. De flesta har valt att förlänga, sedan har vi fått in flera nya ansikten som kommer att förstärka truppen.

Alla har visat hårt slit under försäsongen och när vi väl tränar är alla där för att tävla, så jag tror på en väldigt rolig säsong med många bra resultat.


Sist men inte minst. Du gjorde två säsonger i Nordamerika. En säsong i Kanada och en i USA. Vill du berätta om resan?

I Kanada spelade jag för Bishop's College School vilket innebar hockey på högsta high school nivå men även studier i ett nytt klimat. Väldigt lärorikt år både hockeymässigt men jag tog också stora kliv som människa. Det nordamerikanska spelet på den "lilla" rinken krävde att jag tänkte snabbare, spelade mer fysiskt och med ett högre tempo. Säsongen avslutades på bästa sätt genom att vinna det kanadensiska mästerskapet för high school hockey.

Året därpå började jag säsongen i Minnesota Wilderness där jag spelade fram till oktober innan jag blev tradead till Boston. Denna säsongen fick jag verkligen leva som proffsen gör. Träningar på förmiddagarna, lediga eftermiddagar och kvällar samt en stor publik på matcherna. Tråkigt nog skadade jag mig och missade slutspelet.


Hasses kommentar:

Filip var en av spelarna från föregående säsong som vi tidigt gärna ville ha en påskrift på. Och känslan nu när allt är klart, är naturligtvis jätteskön. Filip har utvecklat sig som spelare för varje säsong som han har spenderat i vår förening. Framförallt defensivt. Filip tar ansvar över hela banan och jobbar stenhårt i varje riktning. Sen går det inte att inte nämna Filips skridskoåkning när man beskriver honom ute på isen. Det går undan när han sätter fart. "Steuss" har blivit lite av en kulturbärare i laget och det gör han på ett föredömligt sätt. Nu längtar vi tills det sätter igång.


Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub