Mölndal - Kungälvs IK 3 -1 (0-0, 2-1, 1-0)

20:17 1-0 (EQ) Niklas Torgersson, Assist: Lucas Högosta

24:15 1-1 (PP1) Carl Gustavsson, Assist: Linus Jonasson

31:14 2-1 (EQ) Nestor Stensson, Assist: Alexander Blom och Rasmus Wilhelmsson

3:e perioden

48:41 3-1 (PP1) Andreas Deak, Assist: Nestor Stensson och Mattias Elofsson

Hannes Eriksson, Huvudtränare Kungälv

Förlust mot Mölndal i fjärde träningsmatchen för säsongen. Hur är känslan nu direkt efter matchen?

- En match där jag tycker att Mölndal är lite hetare än oss och vi tyvärr inte tävlar som jag önskar och därmed saknar viljan att vinna.

Ta oss igenom matchen först. Spelmässigt hur var den?

-Jag tycker att Mölndal är bättre än oss i första perioden. Trots det går vi till periodvila med 0 - 0 på tavlan.

I andra perioden gör Mölndal tidigt 1-0 efter att vi precis dödat en utvisning och blivit fulltaliga. Vi gör 1-1 med ett snyggt PP mål men i övrigt är det inte mycket positivt att rapportera från andra perioden där vi drar på oss tre onödiga tvåminutersutvisningar.

I tredje perioden tycker jag att vi lyfter oss lite, framför allt sista 10 minuterna. Att hockey är en sport med små marginaler visar sig när vi vid ställningen 2-1 har ett avslut som går stolpe, stolpe, ut. Direkt därefter drar vi på oss en olycklig utvisning och Mölndal gör då 3-1 i power play. Vi försöker trots allt att forcera på slutet, tar ut målvakten och skapar en hel del fina chanser men Mölndals målvakt gör ett par bra räddningar.

Någon som gladde dig lite extra idag?

-Jag tycker Tobias Falkenstedt som gör premiär i KIK målet gör en stabil insats i hans första match för säsongen och det känns tryggt med två bra målvakter inför seriestart.

Vilka vill du lyfta fram idag?

-Jag tycker Tobias är lugn och stabil i målet och på backsidan vill jag lyfta Lukas Olofsson.