1-0 (09:59) Jacob Martinsson (André Grönros)

2-0 (12:38) Jonathan Svensson (Johan Garpsäter) spel 5-4

2-1 (01:47) Jacob Bertilsson (Pontus Rone, Markus Twillman) spel 5-4

3-1 (18:29) Simon Ackeström (André Grönros, Filip Torstensson) spel 5-4

3-2 (19:55) Marcus Pettersson (Markus Twillman, Niclas Mårtensson) spel 5-4

Intervju med Conny Magnusson

Grattis till segern!

-Tack så mycket.

Ta oss igenom matchen.

-Vi startade första perioden lite avvaktande och passivt, lite liknande som vi spelade mot Trollhättan i onsdags. Vi tog en tidig timeout efter 6:38 min och jag tyckte vi agerade lite bättre i spelet efter det. Viktigt att vi lyckades få med oss 0-0 till pausvilan.

I mittperioden så kom vi ut mycket bättre och hade högre frekvens i skridskoåkningen och visade mer jävlar anmana. Vi lyckades också få utdelning bl.a. i PP genom mål av Svensson.

I tredje perioden så fortsatte vi spela bra även om gästerna fick ett tidigt mål i PP så kändes det stabilt. Med lite drygt två minuter kvar av matchen fick vi chans att spela i numerärt överläge (5-4) och där kunde Ackeström sätta det matchavgörande 3-1 målet. Med 5 sek kvar av perioden reducerade Vänersborg men då var segern redan klar.

En slutsummering blir att vi är väldigt nöjda med vår andra och tredje period och framförallt killarnas arbetsmoral och inställning.

Med tanke på alla spelare ni saknar pga skador, skulle du vilja kalla detta en skrällseger?

-Ja kanske med dem förutsättningarna vi har just nu. Vänersborg skall vi komma ihåg är ett väldigt bra lag som har fyra bra femmor och de leder serien välförtjänt.

Jag skrev inför matchen att jag trodde på ett scenario där ni ville tajta till det i mittzonen och försöka dra ner på Vänersborgs fart i spelet. Samt gå för snabba omställningar. Vad hade ni för gameplan inför matchen?

-Vi hade pratat om just det att försöka tajta till mittzonen och inte låta dem komma med för mycket fart för de har väldigt många spelskickliga spelare som är farliga när de får komma rättvända och med fart.