J20

Seger hemma mot Vänersborg i J20 Elitkvalets andra omgång

Publicerad 2018-03-11 12:42

Kungälvs J20 vann även andra matchen i kvalet till J20 Elit. För motståndet svarade Vänersborg, som stod emot bra i första perioden, men sedan körde Kungälv ifrån gästerna och vann komfortabelt med 5-2. Tränarna Richard Andersson och Dick Andrén var nöjda med genomförandet.

– Sammantaget så gjorde vi en bra match. Men vi var inte nöjda med starten, för omväxlings skull. Det kändes lite segt, lite som att killarna kände på matchen istället för att ta tag i spelet. Det var lite olikt oss. Vi krigade inte riktigt som vi brukar och hade ingen press på deras backar. Vi kom heller inte riktigt in på insidan av deras kompakta försvar. Det var lite trevande och spänt. Som exempel hade vi 21 anfall i första perioden och av dessa var 9 utan avslut på mål. Men sedan lyfte killarna sig och vi kom igång bättre i andra och framför allt i tredje. Då tog vi tag i spelet och kom in på kassen och tog fler skott och det blev jobbigare för dem att försvara sig. När vi tog puck och spelare på mål så hände det saker. Som jämförelse hade vi 29 anfall i tredje och det var bara 5 där vi inte hade avslut på mål. En ganska illustrerande bild av hur vi förändrade vårt spel från första till tredje perioden. I tredje hade vi bra kontroll på spelet, även om de chansade med långa puckar och vi lät någon puck rinna igenom. Sammanfattningsvis gjorde vi en bra match där vi lyfte oss från period till period och skapade fler och fler chanser. Vi vann också skotten 47-24 och när vi skjuter närmare 50 skott ska vi ju göra minst fem mål, kommenterade Richard och Dick, som också ville lyfta fram några enskilda spelare:

– Som vanligt gjorde vi en riktigt bra laginsats med positivt och bra driv i båset och på isen. Johannes Wallin krigade som alltid och drev på laget på ett föredömligt sätt matchen igenom. Sedan var det kul att Rasmus Hultfelt fick utdelning, han jobbade bra och förtjänade det idag. Tyckte också att Erik Tönder gjorde ett stort jobb i det tysta. Även backarna med Viktor Eiman i spetsen gjorde det riktigt bra.

Kungälv-Vänersborg 5-2 (0-1, 1-0, 4-1)

Skottstatistik: 47-24 (11-8, 15-8, 21-8)

Målskyttar:
1-1Johannes Wallin assisterad av Carl Gustavsson
2-1 Marcus Leijonhuvud assisterad av Rasmus Hultfelt och Carl Gustavsson
3-2 Rasmus Hultfelt assisterad av Marcus Leijonhuvud och Max Johansson
4-2 Linus Jonasson assisterad av Marcus Leijonhuvud och Isak Tonsjö
5-2 Max Johansson assisterad av Douglas Edhage

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub