Team 11

Träningar inställda till 24/1-2021

Publicerad 2020-12-18 21:22
Beslut om stängning av kommunala verksamheter

Regeringen har vid en pressträff på fredagseftermiddagen presenterat ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridning. All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Med anledning av dessa stänger nu Kungälvs kommun flera olika verksamheter.

Regeringen presenterade vid pressträffen följande skärpta åtgärder:

Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.

Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.

Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.

Folkhälsomyndigheten förlänger den rekommendation om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021.

All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.

Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan ikraftträdande. Ikraftträdande den 7 januari.

Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.

Därför stänger Kungälvs kommun samtliga kommunala sim-, fritids, och idrottsanläggningar, alla bibliotek och kulturhus för allmänheten och föreningar. Beslutet gäller Oasen sim- och ishall, Skarpe Nord, Mimers kulturhus, Mimershallen, idrottshallar och gymnastiksalar, fotbollsplaner, fritidsgårdar, KultLab med flera. Dessa är stängda fram till den 24 januari.

Kungälvs kommun vädjar till föreningarna att inte arrangera gruppträning på de kommunala fritids- och idrottsanläggningarna.

Information om restriktionerna på Regeringens webbplats:

https://www.regeringen.se/artiklar/2020/12/ytterligare-nationella-restriktioner-for-att-hejda-smittspridning/

Folkhälsomyndigheten: Ytterligare åtgärder för att bromsa smitta och skydda hälsa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/december/ytterligare-atgarder-for-att-bromsa-smitta-och-skydda-halsa/

Krisinformation: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/december/skarpta-restriktioner-infor-julhelgen

/Förvaltningsledningen, Kungälvs kommun, 2020-12-18

Ledarna
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub