J18

Bra känsla inför kvalet

Publicerad 2017-03-09 09:34
Kungälv inleder borta mot Mariestad 9 mars

Vi fick en liten pratstund med tränare Linus Börjeson inför det stundande kvalet till J18 Elit, som startar idag med match borta mot Mariestad. Linus och staben och killarna i truppen har sedan segern mot Troja i sista omgången av J18 Elits fortsättningsserie haft fullt fokus på det stundande kvalspelet. Och känslan är positiv, säger Linus.

– Ja, det måste jag säga. Det känns bra och vi har haft bra träningar med hög fart de senaste veckorna och det känns som vi har en bra fysisk status. Vi har 29 av 31 killar tillgängliga för spel, så det känns bra på alla fronter.

Kvalet till J18 Elit 2017/18 sker i två trelagsgrupper. Kungälv har Mariestad och Skövde i sin kvalgrupp. I den andra spelar Tingsryd, Bäcken och Jonstorp. Lagen spelar en serie med dubbelmöten på hemma- och bortaplan. Vinnande lag i varje grupp får elitstatus till kommande säsong.

Hur ser då Linus på Kungälvs grupp och motståndarna?

– Det är lite svårt att värdera motståndet, men jag tycker jag har lite koll på en hel del spelare från min tid som tränare i Västergötland och i TV-pucken. Båda lagen har bra målvaktsspel och ser bra ut. Vi har naturligtvis kollat upp deras matcher och har strategin klar för hur vi ska agera och var vi har våra nycklar för att vinna matcherna. Under säsongen har vi visat att vårt presspel håller elitnivå och jag hoppas att det skall ge oss framgång. Det handlar mycket om att gå full fart framåt och använda vår fart till vår fördel. I kvalet är det målskillnad före inbördes möten så alla mål är viktiga. Förra året hängde det på ett mål till Kungälvs fördel, så det gäller att jobba hårt matcherna igenom. Visst hade det varit roligare om vi vore klara utan kval, men nu är vi här och då är det bara att gilla läget. Sedan är det är utvecklande och nyttigt att spela den här typen av matcher, och lite av tjusningen med hockey när det blir slutspelskänsla över matcherna. Vi är positiva. Det ska bli spännande och vi är laddade och fulla av tillförsikt, avslutar Linus.

Kungälvs kvalmatcher:

9/3 19.00 Mariestad-Kungälv

12/3 14.00 Kungälv-Skövde

19/3 14.00 Skövde-Kungälv

21/3 19.15 Kungälv- Mariestad

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub