J18

”Fimpen” klar som assisterande tränare

Publicerad 2019-07-15 11:30
B888661a 0a4a 45e2 ad56 73609a246516

Under veckan gjorde vi klart med Filip Torstensson som ny assisterande tränare för J18. Filip, eller "Fimpen som han mest kallas för, är nu tillbaka som ledare efter att ha spelat i samtliga lag i föreningen innan han lade skridskorna på hyllan.


Vi ställde ett par frågor till Fimpen:

Berätta kort om dig själv:

Jag heter Filip Torstensson och är 23 år gammal. De flesta inom klubben känner förmodligen till mig under namnet "Fimpen". Har spelat hockey sedan jag var 4 år och avslutade min karriär inför säsongen 18/19. Jag har spelat hela min karriär i Kungälv förutom ett år då jag var i Frölunda U16. Pluggar just nu i Trollhättan till lärare med inriktning på fritidshem/idrott och har två år kvar på mina studier.


Vad fick dig att hoppa på uppdraget som asscoach i J18?

Jag har under några år funderat på att bli tränare och när frågan om att bli asscoach för j18 var det egentligen ett ganska enkelt beslut. Efter att ha pratat med både Marcus Andersson och "Matt" så fick jag ett mycket bra och proffsigt intryck på hur juniorverksahmeten kommer att se ut under kommande säsonger. Sen är det även kul att vara asscoach till "Matt" som jag träffade första gången under vår resa med 96:orna till Kanada för 10 år sedan.


Vad hoppas du kunna bidra med under säsongen (+ev förväntningar)?

Eftersom att jag själv har spelat back under hela min karriär kommer mitt uppdrag i j18 framförallt ligga i att coacha backarna. Jag hoppas att jag kan komma med små tips till killarna som jag själv har använt mig utav och som jag har snappat upp från tränare som jag har haft i min karriär. Dessa tips hoppas jag att killarna kan använda sig av till att utvecklas till bättre hockeyspelare.

Mina förväntningar på säsongen är framförallt att ha grymt kul och även att se och lära av både Matt och Dick som är mycket mer rutinerade tränare än vad jag är. Sen hoppas jag att säsongen blir så lång som möjligt och att vi i slutändan spelar om platser till j18 elit.


Kommentar från junioransvarig Daniel Fyrqvist:

Grymt kul att Fimpen tackade ja till uppdraget. Jag hade förmånen att vara tränare för Fimpen under tiden han spelade i J18. En riktigt bra kille som kommer bidra med mycket både på och av isen. Även spännande när en gammal spelare väljer att fortsätta som ledare.


I och med Fimpens studier kommer han vara med så mycket som möjligt, men till en början 2-3 dagar i veckan.


Länk till Filips EP: https://www.eliteprospects.com/player/146821/filip-torstensson

Md webp.net gifmaker
Md elfens fastigheter logo
Din lokala hyresvärd!
Md colored tejpservice
Din sporttejps leverantör!
Md ytterbygg payoff farg ny rgb
Hyr ut anpassade lokaler
Md frend
Md tempo
Md sponsorhuset logga
Md kcgk logo rgb 300dpi
Md hemmaplansmodellen liggande
Md idrottens bingo logo
Md 100
Tusenklubben
Md images logos 2011 ccm logos individual logos 2011 ccm logo white on red
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub