J18

Seger borta mot Skövde

Publicerad 2017-08-20 19:10

Söndagen innebar bortamatch mot Skövdes J18 elitlag på Billingehof. Kungälv tog ledningen med 1-0 genom Carl Gustavsson, fint assisterad av Markus Larsson. Därefter kvitterade hemmalaget och tog även ledningen med 2-1 innan första vilan. I den andra kvitterade KIK i powerplay genom Andreas Jönsson assisterad av Emil Gref. I mitten av perioden tog man sedan ledningen efter fint samarbete där Marcus Leijonhufvud spelade fram Noah Andersson som fintade bort målvakten och la in 3-2 à la Foppa med en hand. I tredje gjorde hemmalaget enda målet och det blev förlängning. Här fick KIK spela 4 mot 3 då Skövde fick en utvisning i slutet av matchen. Man spelade sig fram till några fina lägen och vann skotten med 4-1, men det fick avgöras på straffar. Erik Andersson räddade Skövdes tre första och när sedan Linus Jonasson satte KIKs tredje straff så skrevs slutresultatet till 4-3.

– Vi spelade lite trevande i inledningen men spelade upp oss efterhand. Det var ett stort fall framåt jämfört med Frölunda i lördags och en fjäder i hatten till killarna som trots allt vinner igen mot ett J18 elitlag. Stundtals hade vi några riktigt bra sekvenser i matchen, men vi har också en del att jobba på, såsom vårt försvarsspel. Här blir det lite mycket pucktittande ibland och vi blir stillastående i egen zon. Så det finns saker att jobba med. Men sammanfattningsvis gör vi en stabil insats och vi vinner, kommenterade tränare Richard Andersson matchen.

När det gäller spelarkritiken vill Richard lyfta fram några killar.

– Jag tycker att Carl Gustavsson var bra och gjorde en stabil match. Marcus Leijonhufvud var pigg och gjorde sin bästa match så här långt. Sedan tycker jag Linus Jonasson skall ha cred för att gick in och satte sin straff. Erik Andersson gjorde återigen en stabil insats i målet och stod i vägen för deras tre straffar. Han tog dessutom en straff under ordinarie matchtid.

Skövde-Kungälv 3-4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-0)

Skottstatistik 30-44 (9-13, 6-10, 14-17, 1-4)

Målskyttar:

0-1 Carl Gustavsson assisterad av Markus Larsson

2-2 Andreas Jönsson assisterad av Emil Gref

2-3 Noah Andersson assisterad av Marcus Leionhufvud

3-4 Linus Jonasson (straffläggning)

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub