Kungälv Hockey har sorg

Publicerad 2022-10-06 16:23
Roger persson
Kungälv Hockeys mångårige medlem, ungdomsledare och lagledare för A-laget Roger Persson, har somnat in efter en längre tids sjukdom.

Roger var verksam i KIK under tidigt 80 tal till slutet 90 tal som ungdomsledare och lagledare för vårt A lag.

Säsongen 83-84 var Roger med A-laget och kvalade till div 1 (nuvarande allsvenskan) mot Malmö, där Kungälv förlorade avgörande matchen på bortaplan.

Säsongen 87-88 var Roger en starkt bidragande orsak till att KIK det året fick KungälvsPostens bragdmedalj, laget förlorade de 13 första matcherna i serien och låg ohjälpligt sist, men efter det lyckades laget vända trenden och sedan förlorade laget inte en match mer den säsongen och när sista seriematchen skulle spelas så var den helt betydelselös för tabellen, laget var redan klart för fortsatt spel i div 2 (nuvarande div 1). En riktig bragd!

När nuvarande Ishallen Oasen invigdes 1995 stod han i båset igen när A-laget förstärkt med spelare från NHL bl.a Mats Sundin, Daniel Alfredsson, Mikael Andersson, Niklas Andersson och Tommy Salo mötte Frölunda med en ung Per-Johan Axelsson i laget.

Efter att Roger lagt lagledarpärmen på hyllan i slutet på 90 talet, fortsatte han att hjälpa till med diverse göromål i klubben.

Roger ville bidra, stod i utvisningsbåset vid hemmamatcherna, hjälpte till med att sätta upp matchaffischer runt om i Kungälv och sedan även stå och ta betalt vid inträdet.

Roger brann verkligen för Kungälvs IK och ville klubbens allra bästa, fortsatt intresserad åkte han och tittade på de flesta hemmamatcherna men även flertalet bortamatcher, in i det sista, innan sjukdomen tog över.

Roger blev 80 år.

Vila i frid Roger och tack för allt.

//Styrelsen i Kungälv Hockey

Stöd gärna Alzheimerfonden.

https://www.alzheimerfonden.se/


Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub