Ny sportchef klar

Publicerad 2019-10-14 08:31
Johan och henrik

Johan Lindström, ordförande i Kungälv Hockey.


Johan, hur mår Kungälv Hockey för tillfället?

-Kungälv Hockey mår bra. Vi har arbetat hårt med att få upp utbildnings graden på våra spelare ledare och är faktiskt bäst i klassen enligt GIF.

Arbetet med Framtidens förening börjar också att visa sig där vi vill ha mer sammansvetsad förening som arbetar mot samma mål.

Sedan du tillträdde som ordförande vilka har varit de största utmaningarna?

-Den största utmaningarna har varit att få föreningen att vara en hel förening och inte lag enheter. Vi har fortfarande utmaningar i detta. Det gäller att vi måste få våra medlemmar att tillsammans som ett kollektiv har KIK en otrolig potential. Och för att vi skall kunna utvecklas så är det tillsammans vi måste arbeta.

Just nu pågår ett projekt med att utveckla Kungälv Hockey till att bli "framtidens förening". Rent konkret vad innebär det?

-Framtidens Förening är ett projekt som inom kort kommer att lanseras i föreningen. Och i korthet betyder det att vi vill göra ishockeyn tillgänglig för fler och också tillgänglig under en livstid (Hockey for life) även om du inte når dina drömmar inom sporten så skall du kunna vara verksam inom idrotten. Henrik är del i detta projekt där han kommer att vara en viktig spelare.

Hur fortskrider arbetet?

-Som jag tidigare nämnde så är vi nästan framme. Vi har några punkter kvar som skall gås igenom. Sen kommer vi att skicka ut till samtliga ledare. Där vi också kommer att träffa ledarna för att vi skall kunna implementera projektet på ett så tydligt sätt som möjligt.

Ny sportchef har ni rekryterat i Henrik Rehnberg. Vilka områden kommer han att vara verksam i och lägga kraft på i första hand?

-För det första så vill jag hälsa Henrik välkommen. Henrik kommer att ha huvudansvaret kring den sportsliga verksamheten men också arbeta med föreningsutveckling. Nu direkt så kommer det att vara ett stort focus på intaget till Hockeygymnasiet då Henrik har en oerhörd erfarenhet ifrån Färjestads HG. Ni kommer att träffa Henrik ute i lagen då han nu i början kommer att vara en hel del på isen för att lära känna Föreningen, Barnen och våra ledare.

Vad ser du på sikt han kan bidra med och utveckla vår förening med?

-Henrik kommer att bidra med sin erfarenhet att kunna vara med och kvalitet säkra vår verksamhet att vi lever efter vårat styrdokument och Framtidens Förening. Och även vara en central spelare för att utveckla föreningen



Henrik Rehnberg

Välkommen till Kungälv Hockey!

-Ett stort tack, jag har fått ett jättefint bemötande av ordförande, sportrådet och övriga goa gubbar samt den klämkäcka damen Helené på kansliet som jag har hunnit att träffa hittills.

En vecka har nu gått, hur har din första tid varit?

-Spännande, stimulerande och väldigt många nya föreningsfrågor att sätta sig in i. Men i det stora hela är det vardagliga frågor i föreningslivet, den vardagliga verksamheten.

Vad har du lagt fokus på?

-Att vara lyhörd och ta in så mycket information som möjligt under en kort tid för att sätta mig snabbt in i verksamheten.

Hur kommer det sig att du hamnade i Kungälv Hockey?

-Vår äldsta dotter studerar på Kitas gymnasiet och har rotat sig mer än väl i Göteborgs regionen och vår yngsta dotter kommer att flytta ned till Göteborg efter hon har gått ur åk:9 nu till våren och satsa på handboll. Dessa faktorer gjorde att vi som familj sålde huset i Karlstad och håller på att bygga nytt utanför Kungälv.

Kan du berätta lite om din bakgrund, dels som aktiv men även som ledare mm?

  • -Född och uppväxt i Karlstad
  • -2 SM Guld med Färjestad 97 och 98
  • -Lill strimma stipendiatet i TV pucken
  • -50 J- landslagsmatcher
  • -2 säsonger i New Jersey Devils organisation.
  • -2 säsonger med Brynäs IF

Tyvärr ådrog jag mig 8 st hjärnskakningar under denna tid och fick sluta vid 25 års ålder. Jag började då att utbilda mig till ledare och sports coach. Utbildningsmässigt har jag den högsta `ETU`i sverige och även ett par högskolepoäng i ledarskap och coachning. Som coach har jag haft hand om allt ifrån björnligan till seniorer (Div 1 ) men med höjdpunkt med 2 SM guld med Färjestads J18 lag.

Har jobbat på Fria Läroverkens hockeygymnasium i Karlstad i 13 år.

Vad kände du till om vår förening innan du kom hit?

-Spontant! Klassisk mark! Pebben, bröderna Niklas och Mikael Andersson samt Sjöström.

Vad kommer din huvudsakliga uppgift bli i föreningen?

-Ett övergripande ansvar över den sportsliga verksamheten för junior och ungdomsverksamheten, samt kvalitetssäkra föreningens målsättningar visioner och ambitioner.

Hur vill du utveckla vår förening?

-Att bygga en kultur som säkerställer framtidens förening Kungälv hockey.

Önskar dig ett stort lycka till Henrik, och återigen varmt välkommen!

-Tack, som jag sa tidigare, det här uppdraget är otroligt motiverande och stimulerande. Nu kavlar vi upp skjortärmarna och kör, för föreningens bästa.

Ansvarig för sidan: Daniel Eliasson
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub