Intervju med vår ungdomsansvarig

Publicerad 2022-11-17 13:32
Image000000 2
Vi har fått en intervju med vår ungdomsansvarig tillika vår coach för A-ungdom. Välkommen Jonas Legneroth till Kungälv Hockey

Hejsan Jonas och välkommen till intervju med Kungälv Hockey! Hur är läget med dig?

- Hejsan, tack så mycket, med mig är det bara bra!

Berätta gärna för våra läsa vem du är och vad ditt uppdrag inom Kungälv Hockey är.

- Jonas Legneroth heter jag och kommer ursprungligen från Lerum. Jag har varit aktiv inom ishockeyn i över 20 år och ser verkligen fram emot att fortsätta vara det. Senaste tre åren har jag bott i Växjö där jag studerat idrottsvetenskap med inriktning coaching och sport management som har gett mig väldigt mycket ny kunskap som jag vill föra vidare till framtida Huvuduppdraget jag nu har i Kungälv Hockey är som ungdomsansvarig. Vid sidan av detta är jag också huvudtränare för A-ungdom i föreningen, samt att jag assisterar idrottsprofilen på gymnasiet.

Ungdomsansvarig låter som ett spännande och utmanande uppdrag. Vill du berätta mer vad uppdraget innebär.

- Absolut, som ungdomsansvarig är jag med och försöker utveckla föreningen där jag ansvarar över ungdomsverksamhetens arbete. I detta kör vi kontinuerliga ungdomsledarmöten för att följa upp vårt arbete i verksamheten och att vi jobbar framåt. Det blir också en del möten i regionen, med förbund och föreningar där jag representerar föreningen.

Har du satt upp några personliga målsättningar både vad gäller kortsiktiga som långsiktiga kring vad du och föreningen vill uppnå med ungdomsverksamheten?

- Självklart finns det olika målsättningar man vill uppnå framöver. Att kunna producera fram fler egna spelare från eget led till rs-lagen och ens egna A-lag men samtidigt ha kvar bredden i föreningen är ett bra exempel.

Utöver uppdraget som ungdomsansvarig så coacharna du även A-ungdom. Berätta gärna hur det går för laget.

- Yes det stämmer. Vi började seriestarten väldigt starkt men har på det sista fått några tuffa jämna förluster. Däremot tror jag starkt på det här laget att de kan vända på den negativa trenden till det positiva igen. Vi hade redan i tisdags ett fyspass där laget visade verkligen va de går för och bra ispass under veckan. Så vi i ledarteamet i A-ungdom ser fram emot resterande säsong som vi tror kommer vara väldigt givande för spelarna.

Ni spelade GIF:en för ett tag sen och vi är nyfikna på hur det gick. Likaså har några andra spännande matcher eller cuper framöver som du vill berätta om och tipsa våra läsare?

- GIF:en är en riktig tuff turnering med många bra lag. Här fick våra 08:or i laget känna på riktiga värdemätare mot flera bra lag och laget presterade lite olika under cupens gång. Men jag tycker ändå att de kämpade väl och visade att det aldrig är enkelt emot Kungälv. Vi slutade på placering 16 av 32 lag. Framöver har vi lite udda veckor där vi ibland bara har en match i en av serierna. Nu på Söndag har vi en match mot Rönnäng som jag tror kommer bli en tuff och rolig match att både spela och åskåda.

Vi tackar dig för att du tog dig tid och önskar dig både välkommen till Kungälv Hockey och Lycka till med dina uppdrag.

- Tack så mycket, vi syns framöver i ishallen!

Md bingolotto
Köp din digitala Bingolott genom att trycka på bilden
Md my project 1
Klicka på bilden för att komma till anmälan och information
Md ska rmavbild 2022 11 28 kl. 13.06.39
Md a.lag48
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 22-23
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 22-23
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 22-23
Md foreningsgrafik jubileum 320x320
Köp dina Bingolotter här och stötta KIK
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub