Intervju med våra nya tränare för J20

Publicerad 2023-05-23 09:35
804c4ed6 9d08 4347 b50b 57d604281327
Vi välkomnar Tommy Salo och Tony Cuzic tillbaka till Kungälv Hockey.

Tommy & Tony, välkomna tillbaka till Kungälv Hockey. Hur känns det att vara tillbaka i Oasen?

- Tack så mycket. Det känns bra, vi har som sagt varit här tidigare och vi trivdes väldigt bra under den tiden. Kungälv är en välmående förening där det mesta fungerar, det gör det också lättare att komma hit när man vet att organisationen fungerar så vi kan koncentrera oss på att utveckla spelare och laget.

För alla hockeyentusiasterna så är ni kända namn inom hockeyn. För alla våra yngre och nytillkomna fans som kanske inte har full koll. Vill ni berätta vilka ni är?

- Vi har bägge verkat inom ishockeyn i större delen av våra liv och gjort ungefär samma saker men på olika nivåer. Som spelare var vi bägge målvakter, gick sedan vidare som tränare, sportchef och målvaktstränare. Tommy har som spelare representerat lag i SHL, NHL och landslag, som tränare och sportchef och varit i Allsvenskan och SHL.

Tony har som aktiv mestadels spelat i Div 1 och sedan varit tränare och sportchef på junior och seniornivå, en kort sejour även jobbat med damer i SDHL. Vi tycker själva att vi har en bra mix av flera erfarenheter och vet vad som krävs för att vinna.

Ni var och träffade delar av laget under ett fyspass tidigare i veckan. Hur var er känsla & intryck av gruppen?

- Vi träffade dem bara en kort stund i gymmet för att presentera oss, men de körde på bra och såg ut att ha roligt ihop vilket är en förutsättning för att lyckas.

Laget är inne i en fysperiod tillsammans med ansvarig fystränare och ni kommer ta över upplägget längre fram. Berätta gärna era tankar kring hur ni vill jobba på isen för utveckla både laget och spelarna.

- För att lyckas är det viktigt att få alla att trivas i ett lag och gemensamt hitta vägar som passar varje grupp. Men att lyssna av individerna och lägga mycket tid på varje spelare tycker vi är viktigt, både på och utanför isen. Jobba mot individuella och gemensamma mål samt få alla att följa den spelidé vi vill jobba med. Sedan har vi aldrig haft ett lag ihop så det blir också en spännande utmaning att hitta vår mix och förhoppningsvis plocka ut det bästa av varandra.

Utifrån era kunskaper & erfarenheter baserat på J20's degradering från elit till division 1. Vad skulle ni säga kommer att bli viktiga faktorer att jobba med för att ta sig upp igen?

- Att gå upp en serie som är målet är alltid tufft och det gäller att inte träna och uppföra sig som i den serien man spelar i utan som dit man vill. Därför tror vi mycket på att ha hög intensitet på träningarna, vara väldigt noggranna i allt vi gör och varje dag sträva efter att bli lite bättre. Kan vi göra det, så kommer vi spela vi vår bästa hockey i slutet av säsongen och då har vi gett oss själva chansen att vara med och fightas om platserna uppåt. Detta är lätt att säga när solen skiner under sommaren, men det gäller att få gruppen att påminna varandra varje dag under säsongen, även när det är mörkt, blött och man är lite trött i november-december.

Sommaren närmar sig mer & mer. Spelarna förbereder sig på bästa sätt. Men hur ser era sommarplaner ut för att komma så väl förberedda inför säsongen?

- Vi kommer främst diskutera rollfördelning mellan oss, diskutera fram hur vi vill spela och helt enkelt sätta en plan för kommande säsong. Vi träffas nästan varje dag då vi även har bolag ihop, så lite vila från varandra kommer nog också stå på schemat, så vi kommer med nyladdade batterier när säsongen drar igång.

Vi tackar er båda för intervjun och som sagt välkomna tillbaka! Nu kör vi!

Md img 4184
Info och anmälan v.31
Md img 4184
Info och anmälan v.32
Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub