Nytt tränarteam för U16!

Publicerad 2021-04-19 20:56

Arbetet med den sportsliga organisationen inför kommande säsong fortsätter och vi kan nu presentera ett tränarteam för U16. Ny huvudtränare ansluter från Cornwall, Ontario, i Adam van Ettinger. Cornwall är samma stad som Matthew Lapierre kommer ifrån så vi satsar på en favorit i repris och bygger vidare på det utbyte vi haft med Cornwall där våra U14-lag under många år åkt till Kanada för att knyta band.

Adam är 22 år och fick avsluta sin spelarkarriär i förtid pga hjärnskakningar och har därför trots sin ringa ålder redan samlat på sig tränarerfarenhet som huvudtränare för U13-lag och assisterande tränare för J18 i Cornwall. Adam driver dessutom egna camper med fokus på teknik och har utbyte med flera etablerade skillscoacher i Ontario. Vi har fått en väldigt positiv bild av Adam i våra möten med honom och bilden bekräftas från fler källor på andra sidan Atlanten. Sportrådet är väldigt glada att vi har lyckats knyta en driven tränare till vår viktiga U16-grupp som kan hjälpa spelarna i förberedelserna för juniorhockey. Adam kommer förutom att driva U16 också att vara involverad i hockeygymnasiet, hockeyhögstadiet och i lovcamperna. Adam presenterar sig själv längre ner i detta inlägg.

Till sin hjälp på isen kommer Adam att ha Oscar Lunneblad och Klas Edberg. Oskar har i flera år hjälpt KIK under våra lovcamper och efter att ha avlutat spelarkarriären under året hoppade Oscar på som assisterande tränare för vårt U14-lag under säsongen som gick. Oscar följer nu med den gruppen när de nu bildar A-pojk ihop med spelarna födda 06. Oscar presenterar sig också här nedan.

Vi är också mycket glada för att få ta del av Klas Edbergs tjänster under ytterligare en säsong. Klas har en framgångsrik karriär som spelare, har följt 06-gruppen hela vägen till U16 och kommer nu bidra med sin erfarenhet ytterligare en säsong. Utöver dessa herrar är ambitionen att fylla på tränarstaben med ytterligare ett par assisterande tränare men sportrådet är mycket nöjda med att ha fått till en kärna med en bra mix mellan ungdomligt driv och erfarenhet som vi tror mycket på inför kommande säsong. Mer om ungdomarna följer.


Adam van Ettinger


Adam, our new U16 head coach, tell us a little bit about yourself.

  • My name is Adam van Ettinger and I am 22 years old from Cornwall Ontario Canada. I started my hockey career in Cornwall Ontario playing for the Seaway Valley Rapids all the way up to minor Midget. From there I went on to play for the Brockville Brave Midget AAA, JrB and JrA club. After finishing my playing career I've turned to coaching. I started my coaching career being an assistant coach for the Cornwall Colts Midget AAA program the past 2 season while head coaching the u13 Seaway Valley Rapids. I am also a stick-handling coach who works with athletes from the U8 level all the way up to pro hockey.

What's your thoughts on your new position as head coach for our U16 programme?

  • I am very excited to be able to coach and be part of such an amazing organization like Kungälv. I cannot wait to help develop the players not only on the ice but off the ice as well to become well rounded players. I want to create an environment that provides the athletes the opportunity to have fun, learn, develop and be part of a team. I believe in the importance of learning from mistakes. Every failure is an opportunity to learn and grow. I am very excited and cannot wait to get start with the U16 program.


Oscar Lunneblad


Oscar, berätta lite om dig själv

  • Oscar Lunneblad heter jag, är 19 år och läser sista året på ekonomiprogrammet på Mimers Hus här i Kungälv. Jag är född och uppvuxen i Ytterby och har även spelat hockey i Kungälv sedan barnsben men la skridskorna på hyllan i vintras i samband med att pandemin satte stopp för säsongen. Men uppehållet från ishallen varade inte länge då jag fick frågan att hoppa in som asscoach för 07orna. Innan uppdraget hos 07 har jag varit med som huvudansvarig för hockeyskolan under 3 års tid samt att jag på somrarna och skolloven arbetar tillsammans med Niclas Glader på hans camper. Är jag inte i ishallen så hittar ni mig antagligen i padelhallen eller ute på golfbanan!

Vad tänker du om ditt nya uppdrag som assisterande tränare på a-pojk?

  • Att få chansen att coacha A-pojk nästa år känns spännande och utmanande då det är ett år där det händer mycket. Känns extra kul då jag har haft många utav spelarna tidigare i olika sammanhang. Jag ser fram emot att se hur varje individ kommer att utvecklas men också hur vi tillsammans kan nå de mål vi sätter som grupp!


KIK önskar tränarstaben lycka till i arbetet med våra ungdomar!


//Sportrådet genom sammankallande Richard Andersson

Md namnlo s design
Kungälv Hockeys Guldsponsorer 23-24
Md kiksilver
Kungälv Hockeys Silversponsorer 23-24
Md bronskik
Kungälv Hockeys Bronssponsorer 23-24
Md yohrs test  2
Yohrs (Klickbar)
Md 095fd5c4 62e5 43ae b82a 4dba5e346a05
Md idrottensbingo se 2
Md hemmaplansmodellen liggande
Md 100
Tusenklubben (Klickbar)
Md gr sroten banner
Stötta Kungälv Hockey genom Gräsroten. (Klickbar)
Md img 2628
Information och anmälan till Påsklovscampen. Klicka på bilden.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub