Sportchefen har ordet

Publicerad 2020-05-24 20:07
Md henrik

Hej alla Kungälv Hockey anhängare,

Jag börjar att bli varm i kläderna i min roll som föreningens sportchef och har under den senaste tiden ägnat tiden åt att rekrytera ledare till våra juniorlag och dessutom haft fullt upp med vår lägerverksamhet. Det finns fortfarande några luckor att fylla men det ser hoppfullt ut och målsättningen är att ledarsidan är löst innan midsommar. Jag ser fram emot nästa säsong och kommer lägga stort fokus på att lära känna er spelare, ledare, föräldrar och hoppas att jag kan vara med och bidra till utvecklingen av föreningen och verksamheten.

Teknik på is går in på sista veckan för den här gången och jag vill passa på att tacka alla deltagare och anhöriga att ni följer dom direktiv som råder så att vi har kunnat genomföra denna aktivitet i år igen.

Jag vill återigen uppmana våra samtliga lag i föreningen att samlas utanför Oasen för fys eller övriga aktiviteter. Denna uppmaning är av yttersta viktighetsgrad då vi har många lag i träning som också ska ta hänsyn till YKK konståkningsverksamhet så att våra båda föreningar kan fortsätta verksamheten och uppfylla restriktionerna under rådande omständigheter i dessa Covid19 tider.

Vi har kört en back och forwards camp med lyckat resultat så vi gör den i repris i juni månad i Lödöse.

Summercamp tillsammans med Hockey PT:

Anmälningarna fortsätter att fyllas på så vill man vara säker på en plats till Summercamp gå in och anmäl er på vår hemsida.

Om läget med covid19 skulle förändras med nya restriktioner och direktiv ifrån folkhälsomyndigheten så betalar Kungälv Hockey naturligtvis tillbaka hela anmälningsavgiften, så passa på att anmäla er nu.

Flera av er har säkert hört talas om de förändringar som planeras inför nästa säsongs seriespel för våra U-lag. Svenska ishockeyförbundet har under den senaste tiden jobbat fram en ny färdriktning för svensk ungdomsishockey kallad "Hemmaplansmodellen". En praktisk, vägledande guide byggd på kunskap och erfarenhet med målet att skapa ett livslångt intresse för hockey, personlig utveckling och prestationer i världsklass.

Dessa vägar framåt för att bygga svensk barn- och ungdomsishockey från bra till bättre ligger helt rätt i tiden med Kungälv Hockeys framtidsvision "Framtidens förening".

Dessa ändringar av spelformer för våra barn och ungdomslag U8-U12 kräver vissa anpassningar och information. Göteborgs ishockeyförbund är ett av sju pilot distrikt som jobbar febrilt med denna fråga och kommer ut med löpande information till våra ungdomsledare som ska genomföra denna förändring tillsammans med GHF och SIF. Ett Teamsmöte tillsammans med Göteborgs ishockeyförbund (i dessa covid 19 tider) är att vänta för våra berörda ungdomsledare.


Spelform TKH spel innan U9

1/6 dels plan (15m x 20m)

3-3

Kan även spelas på små mål utan målvakter

Fördelar med spelformen:

Mycket skott och puckhantering

Hög delaktighet och nära pucken


Spelform U9

1/6 dels plan (15m x 20m)

-3-3

Kan även spelas på små mål utan målvakter

Fördelar med spelformen:

Mycket skott och puckbehandling

Hög delaktighet och nära pucken


Spelform U10

¼ dels plan (15m x 30)

-3-3

Fördelar med spelformen:

Mycket skott och puckhantering

Hög delaktighet och nära pucken

Hög aktivitet per individ


Spelform U11

¼ dels plan (15m x 30m)

-3-3

Fördelar med spelformen:

Mycket skott och puckbehandling

Hög delaktighet och spelförståelse


Spelform U12

1/3 dels plan (20m x 30m)

Fördelar med spelformen:

Anfallstrianglar och spelförståelse

Samarbete med få spelare

Bra flyt I spelet och skapa tid

Hög delaktighet


Spelform U13/14

Helplan (60m x 30m)

-5-5

Varför helplan?

I denna ålder ser forskningen att spelarna är mer mogna och på ett bättre sätt kan använda sig av fler medspelare och nyttja hela banan.


Alternativ spelform:

Det statiska underlaget är väldigt tydligt även här, spel på mindre ytor ger betydligt fler aktioner för den individuella spelaren därav ser vi även här att varje SDF kan ha speciella poolspel 1-2ggr per år eller parallella serier med den alternativa spelformen.

Som förening står vi naturligtvis bakom Svenska Hockeyförbundet och Göteborgs Ishockeyförbund som tagit sig an detta pilot projekt som är uppbyggd av vetenskaplig forskning. Löpande information ifrån förbundet kommer att komma till våra berörda ungdomsledare inom kort angående de nya spelformerna och de nya anpassande ledare utbildningar för detta projekt.

Personligen ser jag positivt på detta pilotprojekt och hoppas att alla ni spelare, ledare och föräldrar redan nu ser fram emot nästa säsong.

Det senaste året har styrelsen arbetat med att ta fram en långsiktig plan med vad vi som förening vill med vår sportsliga verksamhet. Detta dokument "Framtidens förening" är en övergripande förklaring över var föreningen skall vara om fem år. Man kan se det som Kungälv Hockeys "affärsplan" och det är nu min uppgift att implementera och följa upp " Framtidens förening" med start kommande säsong. Många av er har säkert följt idrottsdebatten i media det senaste året där flera idrotter, däribland hockey, har ifrågasatts på ungdomssidan med tidiga utslagningar, toppningar etc. Detta är någonting som vi inom Kungälv Hockey vill motverka och det är en av anledningarna till att vi nu påbörjar det aktiva arbetet med "Framtidens förening". Det är ett levande dokument som ska följas upp och revideras löpande under de kommande fem åren. "Framtidens förening" ligger nu ute på vår hemsida from idag där ni kan ta del av hela dokumentet och vi kommer att träffas på föräldramöten under kommande säsong för att ge er möjlighet till frågor, funderingar och förklaringar.

Min förhoppning är att ni som spelare, ledare och föräldrar ser positivt på föreningens långsiktiga mål.

Vid frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig/er till:

henrik.rehnberg@outlook.com

0707-595908

Mvh Henrik

Sportchef Kungälv Hockey

Ansvarig för sidan: Daniel Eliasson
Md webp.net gifmaker
Md elfens fastigheter logo
Din lokala hyresvärd!
Md colored tejpservice
Din sporttejps leverantör!
Md ytterbygg payoff farg ny rgb
Hyr ut anpassade lokaler
Md frend
Md tempo
Md sponsorhuset logga
Md kcgk logo rgb 300dpi
Md hemmaplansmodellen liggande
Md idrottens bingo logo
Md 100
Tusenklubben
Md images logos 2011 ccm logos individual logos 2011 ccm logo white on red
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub